Tribut Eroilor, în Sălaj, la Centenar

Evenimentul de lansare al Anului Centenarului, ”Tribut Eroilor, în Sălaj, la Centenar”, desfășurat în data de 23 Noiembrie, la Biserica Mare, a adus laolaltă nu doar șimleuani, ci și invitați veniți din sudul și sud-estul țării.
Discursurile invitaților, și cu atât mai mult, concertul cameral susținut de către cei doi mari artiști, Ștefan Doniga și Diana Jipa, au stârnit emoții în sufletele tuturor celor prezenți, precum și un sentiment unic de apartenență și patriotism.
Așa cum spunea și pianistul Ștefan Doniga, evenimentul a fost un deosebit „evantai folcloric”. George Enescu, Dinu Lipati(cel mai important pianist român), Ciprian Porumbescu, s-au numărat printre compozitorii reprezentați cu un important succes și emoție de către artiștii prezenți.

 

 

 

Festivalul „Bathory Fest”: 20.09.2017 – 24.09.2017

PrimBathory-Fest-afisăria Șimleu Silvaniei și Centrul național de informare și promovare turistica Șimleu Silvaniei vă invită să luați parte, în perioada 20.09-24.09.2017,  la festivalul „Bathory Fest”. Mulțumiri tuturor celor care s-au implicat, în calitate de parteneri sau voluntari, în realizarea acestui eveniment deosebit pentru orașul nostru!

Programul festivalului este disponibil mai jos:
Click aici pentru a descarca programul „Bathory Fest” in format PDF
Click aici pentru a descarca programul „Bathory Fest” in format DOCX

 

 

Anul 2016

Unitatea administrativ-teritorială Orașul Șimleu Silvaniei implementează proiectul „CENTRUL NAȚIONAL DE INFORMARE ȘI PROMOVARE TURISTICĂ ȘIMLEU SILVANIEI.” (CNIPT), nr. 54004. Proiectul se derulează, pe o perioadă de 7 luni în perioada iunie – decembrie 2015, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul Major de Intervenţie 5.3 – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, Operațiunea Crearea Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) și dotarea acestora. Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Organism Intermediar este Autoritatea Naţională pentru Turism.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea gradului de promovare a turismului românesc din regiunea Șimleu Silvaniei la nivel național și internațional.

Obiectivele specifice ale proiectului „CENTRUL NAȚIONAL DE INFORMARE ȘI PROMOVARE TURISTICĂ SIMLEU SILVANIEI” sunt următoarele:

  • Crearea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei într-o pătrime din incinta Cetății Bathory.
  • Instituirea unui sistem integrat și informatizat a ofertei turistice locale prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei prin crearea unui website pentru promovarea produselor turistice promovate la nivel zonal/ regional/ național/ internațional.
  •  Creșterea numărului de turiști, prin valorificarea potențialului turistic și regional prin piața turistică națională și internațională.
  • Creșterea accesului turiștilor la informații turistice în/prin cadrul CNIPT Șimleu Silvaniei prin elaborarea și distribuirea fizică și online a materialelor de informare și publicitate privind formele de turism din zonă.
  • Menținerea și creșterea numărului de locuri de muncă nou create în mediul urban datorită dezvoltării turismului în zonă.

Citește mai multe despre Proiect

Număr de vizualizări: 5906

Chestionar pentru elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Orașului Șimleu Silvaniei 

chestionarAcest chestionar a fost creat pentru a identifica nevoile legate de mobilitate, a locuitorilor din oraşul Şimleu Silvaniei Elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Orașului Șimleu Silvaniei este un document strategic şi înseamnă “Planificare pentru Oameni”.

Dacă planifici orașele pentru mașini și trafic, vei obține mașini și trafic. Dacă planifici pentru oameni și locuri, vei obține oameni și locuri.

Răspunsurile sunt înregistrate anonim și vor fi folosite strict pentru a elabora documentului strategic menționat anterior. Este nevoie de acestea pentru ca proiectele viitoare ale orașului să coincidă cu dorințele locuitorilor în vederea îmbunătățiri calitățiii vieții de zi cu zi, atât pe termen scurt cât și pe termen lung.

Click aici pentru a completa chestionarul

ZILELE ORAŞULUI ŞIMLEU SILVANIEI, ediţia 2017

zilele-simleului-2017În perioada 14-16 iulie 2017, Primăria şi Consiliul Local al oraşului Şimleu Silvaniei organizează cea de-a XIV-a ediţie a “Zilelor oraşului Şimleu Silvaniei”. Evenimentul va debuta vineri, ora 18.30, cu parada portului, jocului şi cântecului popular a formaţiilor participante la Festivalul Internaţional de folclor “La Fântâna Dorului” şi va continua, până spre miezul nopţii, cu spectacolele ansamblurilor participante la acest festival. Seara de sâmbătă va fi dedicată muzicii uşoare. În deschidere vor evolua solişti şi trupe locale: Alex Moisi, Andreea Rus, Trupa “AKA”(soliste Aida Pop, Carla Ruţaş, Andreea Budai), trupa de dans hip-hop “Outload”, după care vor suţine concerte artişti consacraţi din muzica românească: formaţiile Zdob şi Zdub şi Talisman, Corina, Julia Jianu, intercalate de momente umoristice de excepţie oferite de îndrăgita trupă Vacanţa Mare. Spectacolul de sâmbătă seara se va încheia cu focul de artificii. Duminică, ultima zi de sărbătoare a oraşului din acest an, se va încheia în ritmuri populare asigurate de formaţii şi ansambluri din ţară şi străinătate şi de îndrăgitele artiste de muzică populară şi de petrecere: Sava Negrean Brudaşcu şi Angela Rusu.

Click aici pentru detalii

PIESA DE TEATRU EXPERIMENTUL, 27 Noiembrie 2016

În ultima duminică a lunii Noiembrie, pe data de 27 Noiembrie la ora 18.00, va avea loc la Casa de Cultură a orașului Șimleu Silvaniei spectacolul intitulat ” Experimentul”.Comedia este regizată de Victor Olăhuț și îi are  are în distribuție pe Iulian Gliță, actor de teatru și film, profesor de artă, actor cu o vastă experiență în art-terapie și psihodramă, Marin Grigore, actor liber profesionist, colaborator constant al teatrelor bucureștene, invitat la festivalul de film de la Cannes în calitate de actor în filmul „Sieranevada” de Cristi Puiu și actrița Florentina Năstase, nominalizată în acest an la Gala premiilor UNITER pentru cel mai bun rol secundar.

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

1 Decembrie, 2016

Cu ocazia zilei Nationale a României se organizează  activități care vor avea loc în Parcul Central al orașului Șimleu Silvaniei începând cu ora 12.00 , urmate de vernisajul  expoziției tematice la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu.

Festival Național de Umor

De la Leu la Șimleu …cursul valutar al umorului!

În data de 27 octombrie 2016 la Casa Orășenească de Cultură din Șimleul Silvaniei se va desfășura a II – a ediție a Festivalului Național de umor intitulat „De la Leu la Șimleu……cursul valutar al umorului!” Festivalul va debuta la ora 17.00 și va cuprinde un program variat. Intrarea este gratuită!

Let’s Do It ,Romania!

Șimleu Silvaniei

“Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. În data de 24 Septembrie și orașul Șimleu Silvaniei a contribuit la misiunea pe care “Let`s Do It, Romania!” a declarat- o, o ţară fără deşeu.

Târg de Turism 2016

În data de 24 Septembrie cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului a avut loc Târgul de turism intitulat : Haidaț pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană. Evenimentul  a fost organizat de Centrele de Informare Turistică din Sălaj , cu sprijinul  Sălaj Plus și implicarea Primăriilor. Participanții au avut parte de un concurs cu premii intitulat: „Cufărul cu ghicitori” , dansuri populare, degustări de produse și multe alte surprize.

Zilele Bathory

Fundația Bathory Istvan – Stephanus Bathory – comemorează în fiecare an ziua de naștere a marelui om politic – Principele Transilvaniei și Rege al Poloniei – cu ocazia Zilelor Bathory, care , în acest an a ajuns la cea de-a XXIV-a ediție .Programul este dedicat aniversărilor :440 de ani de la ocuparea tronului Poloniei și 430 de ani de la moartea lui Bathory Istvan.

Zilele Cetății Bathory

„Hai cu noi în Cetate – Zilele Cetății Bathory”

Filmare video

Tur de patrimoniu al familiei Mozes

1-9 Octombrie, 2016

Eva Mozes Kor s-a născut în anul 1934 în localitatea Porț din județul Sălaj. Este o cetățeancă americană , supraviețuitoare a Holocaustului care împreună cu sora ei geamănă au fost supuse  experimentelor medicale efectuate de Josef Mengele la Auschwitz. În anul 1945 au fost eliberate din lagăr iar sora ei geamănă, Miriam, a decedat în 1993, datorită unei forme rare de cancer, atribuită acelor experimente.

La vârsta de 82 de ani a revenit în satul natal, prilej cu care a vizitat și Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord din orașul Șimleu Silvaniei. Ea a fost însoțită de un grup de cetățeni americani, susținători ai muzeului CANDLES — Holocaust Museum and Education Center — înființat în 1984 de Eva Mozes în memoria copiilor care au murit sau au supraviețuit experimentelor de la Auschwitz.

Cea mai mare bucurie a Evei a fost reîntâlnirea cu prietena ei din copilărie Lucia Pașca, o întâlnire emoționantă în care amintirile din copilărie au fost prețioase.

Centrul National de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei
CIF: 45667
Strada Stefanus Bathory 1
CP: 455300 Șimleu Silvaniei (România)
Tel: +40 371 027 627

cniptsimleusilvaniei@gmail.com