Centrul Național de Informare și Promovare Turistică

Centru Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei a fost înființat în luna decembrie 2015 ca urmare a accesării unei finanțări prin Programul Operațional Regional, iar inaugurarea sediului s-a realizat în data de 24 februarie 2016.

Proiectul denumit: „Amenajare Centru Național de Informare si Promovare Turistică, oraș Șimleu Silvaniei, județul Sălaj” (finanțat prin POR 2007 – 2013, Axa prioritară 5) a fost implementat cu scopul promovării orașului Șimleu Silvaniei ca valoare istorică, culturală și turistică, pe plan național și internațional, în scopul creșterii atractivității sale ca destinație turistică.
Activitatea și obiectivul principal al Centrului urmăresc creșterea numărului de turiști în orașul nostru, dispunând de toate echipamentele necesare activităților de marketing și promovare.

Prin materialele si publicațiile distribuite vizitatorilor, dar și prin evenimentele ce au ca scop promovarea atracțiilor turistice din oraș și din împrejurimi, prin promovarea în mediul online și prin includerea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică în anumite ghiduri turistice naționale și internaționale, Șimleu Silvaniei se regăsește în circuitul turistic general.

Centrul  Național de Informare și Promovare Turistică are ca misiune promovarea  potențialului turistic al orașului Șimleu Silvaniei și a zonei adiacente. Asigură legătura indispensabilă a orașului cu turiștii, realizând informarea cât mai obiectivă și completă a acestora, precum și activitatea de promovare a orașului Șimleu Silvaniei ca destinație turistică prin toate mediile disponibile. Centrul Național de Informare și Promovare Turistică are ca scop creșterea numărului de turiști prin valorificarea potențialului turistic și regional prin piața națională și internațională. De asemenea printre activitățile Centrului National de Informare și promovare Turistica  se număra și organizarea de evenimente  culturale cu impact și asupra comunității locale și regionale.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică se află în imobilul ce face parte din ansamblul vechii Cetăți Bathory, pe Strada Stephanus Bathory, nr. 1.