Centrul Național de Informare și Promovare Turistică

Centru Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei a fost înființat în luna decembrie 2015 ca urmare a accesării unei finanțări prin Programul Operațional Regional, iar inaugurarea sediului s-a realizat în data de 24 februarie 2016.

Proiectul denumit: „Amenajare Centru Național de Informare si Promovare Turistică, oraș Șimleu Silvaniei, județul Sălaj” (finanțat prin POR 2007 – 2013, Axa prioritară 5) a fost implementat cu scopul promovării orașului Șimleu Silvaniei ca valoare istorică, culturală și turistică, pe plan național și internațional, în scopul creșterii atractivității sale ca destinație turistică.

Activitatea și obiectivul principal al Centrului urmăresc creșterea numărului de turiști în orașul nostru, dispunând de toate echipamentele necesare activităților de marketing și promovare.

Prin materialele si publicațiile distribuite vizitatorilor, dar și prin evenimentele ce au ca scop promovarea atracțiilor turistice din oraș și din împrejurimi, prin promovarea în mediul online și prin includerea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică în anumite ghiduri turistice naționale și internaționale, Șimleu Silvaniei se regăsește în circuitul turistic general.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică se află în imobilul ce face parte din ansamblul vechii Cetăți Bathory, pe Strada Stephanus Bathory, nr. 1.