Concurs Național “Tradiții”

A luat ființă în anul 2010 din inițiativa profesorilor Gavril și Cornelia Neaga de la Clubul Copiilor Șimleu Silvaniei.

Organizatori: Clubul Copiilor Șimleu Silvaniei având ca parteneri Primăria Orașului Șimleu Silvaniei, Centrul de Cultură și Artă Sălaj, Asociația Culturala ”La Fântâna Dorului„ din Șimleu Silvaniei, Asociația de tineret „SILVATIN” din Șimleu Silvaniei și Administrația Fondului Cultural Național.

Scopul concursului constă în descoperirea și încurajarea tinerilor interpreți de folclor privind valorificarea creațiilor autentice și inedite cât și a portului popular românesc.

Obiectivele urmărite sunt:

  • participarea copiilor și tinerilor talentați din întreaga țară la acest concurs național;
  • cunoașterea de către participanți a zonelor etnofolclorice ale țării;
  • creerea de posibilităților de afirmare a tinerelor talente;
  • stimularea celor mai merituoși tineri talentați;

Participanti : La concurs participă elevi și tineri din toate județele țării precum și din Republica  Moldova. Mulți dintre laureații concursului au devenit interpreți de valoare a folclorului românesc (Paul Ananie, Daniel Constantin Pop, Candrea Mădălina, Silaghi Emanuel, Ioana Urs si mulți alți).

Succesul concursului: Concursul se bucură de participare numeroasă din partea concurenților. Organizarea manifestării a fost impecabilă și mult apreciată din partea participanților. Concursul are un impact deosebit asupra participanților cât și din rândul comunității locale. S-a remarcat prin promovarea numai a valorilor adevărate ale folclorului românesc atât în ceea ce privește cântecul cât și portul popular.