Concursul de recitări „George Mureșan” , ediția a II-a

Cu prilejul „Zilei Mondiale a Poeziei”  Biblioteca Orășenească „Al.Șt.Șuluțiu” în colaborare cu Primăria orașului Șimleu Silvaniei și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică a organizat concursul de recitări „George Mureșan” , ediția a II-a.

La concurs au participat 26 de  elevi de la toate unitățile de învățământ din orașul Șimleu Silvaniei și localitatea Nușfalău. Ne-au onorat cu prezența primarul orașului Ing. Septimiu Cătălin Țurcaș, directorul C.N.I.P.T  Șimleu Daniel Stejeran, Domnul Costălaș Dumitru-îndrumătorul cercului de pictură „Silvan-Art” precum directori și cadre didactice de la școlile participante.

În urma jurizării au fost acordate premii și mențiuni constând în volumele de poezii ale autorului șimleuan George Mureșan.

Poetul a acordat două premii speciale elevelor : Boti Vivien Eva de la Școala Bathory Istvan Șimleu și Pop Larisa de la Școala Gimnazială  „Petri Mor” Nușfalău

Următoarele premii care s-au acordat au fost:

  • Premiul I:

-Ghiurcuța Alina- Școala Gimnazială „Silvania

-Pop Larisa –Școala Gimnazială „Petri Mor” , Nușfalău

-Boti Vivien Eva – Școala  Bathory Istvan Șimleu

-Mercaș Gabriela  – Școala Gimnazială „Horea

  • Premiul II:

-Sîrca Roberta-Școala  Gimnazială „ Petri Mor”, Nușfalău

-Vereș Pop Ariana –  Școala Gimnazială „Horea

-Ola George – Școala Gimnazială „Silvania

-Șandor Dalia – Școala Gimnazială „Horea

-Jozsa Antonia  – Colegiul Tehnic Iuliu Maniu

  • Premiul III:

-Magyar Sara- Școala Bathory Istvan Șimleu

-Gut Andrada –Școala Gimnazială „Petri Mor”, Nușfalău

-Egri Kriszta-Școala Gimnazială  Bathory Istvan

-Ardelean Luana- Școala Gimnazială „Silvania

-Vlăduțescu Medeia- Colegiul Național Simion Bărnuțiu

S-au mai acordat mențiuni pentru 12 elevi.

Juriul a fost  format din:  Albert Mari Lena-  învățător, Mureșan George-poet , Nagy Edit- bibliotecar, Măerean Mariana- președinte Asociația „Luptăm pentru Sănătate”, Morlocan Maria- bibliotecar și Pop Mihaela- bibliotecar.

Participanții la concurs au avut prilejul de a se bucura de un scurt moment artistic al artiștilor șimleuani: buburuzele- îndrumate de d-na învățătoare Șumalan Angelica de la Școala Gimnazială „Silvania”, Octavia Trif elevă a Școlii Gimnaziale „Silvania” și „Teo și prietenii

În același proiect au fost implicate  trei eleve din clasa a V-a de la Școala Gimnazială Silvania: Ardelean Ioana Larisa, Bodnar Florentina Lăcrimioara și Manole Daria Georgiana care au realizat desenele  cu tematica concursului.

Felicitări tuturor participanților și cadrelor didactice care i-au pregătit!