Convocator de presă și programul activităților

Convocator de presă și programul activităților

Tot în anul Domnului 2020 Festivalul  Báthory  continuă  cu  cea de-a V-a ediție EXCLUSIV ONLINE.  Anul acesta este unul mai deosebit din toate punctele de vedere și bravii ostași s-au pregătit pentru a face față inamicului nevăzut. Situația epidemiologică din regiune ne face să ne gândim cu precauție la locuitorii cetăților și să-i protejăm cât mai mult.

Luptele dintre bravii ostași, expoziția de pictură, inaugurarea panoului informativ al cetății, cât și tinerii trubaduri talentați vor putea fi urmăriți pe canalele de transmisiune live și înregistrări.

Cetatea Orașului Șimleu Silvaniei împreună cu Fundația Báthory, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică  Șimleu și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj  vă prezintă programul de „luptă” al celor două zile:

Báthory Fest și Zilele Báthory

3 – 4 Octombrie 2020

Sâmbătă 3 Octombrie 2020

10.00 – Concurs de șah în Cetatea Báthory – ONLINE

12.30 – Deschiderea Oficială Báthory Fest  în Cetatea Báthory – ONLINE

13.00 – Tabără de reconstituire medievală – ONLINE

14.00 – Expoziție de pictură – ONLINE

15:00 – Îți dau o flacără, îngrijește-o, dă-o mai departe! – vernisajul expoziției din tabăra de creație de la Jebucu. Deschiderea expoziției: Nagy Béla, Cluj-Napoca.

15:30 – Dezvelirea plăcii comemorative Nyiszli Miklós și Witold Pilecki;  inaugurarea Peretelui istoric și a Grădinii polone în curtea Casei Maghiarilor (Argeșului, 8). Nr. participanți: 30

Înregistrare on-line: pe pagina de Facebook a evenimentului.

16:45 – Decernarea Diplomelor de excelență Maghiari din Sălaj.

Cântă: Formația de muzică renascentistă Carmina Renascentio din Carei.

18:00 – Bartis Attila, Când – 6 nuvele din creația lui Bartis Attila în regia și interpretarea actorului Bogdán Zsolt. Loc: curtea Casei Tineretului Romanocatolic. Nr. participanți: 40.

19.00 –  CRIMSON HAZE – Concert tineri trubaduri ai Cetății – Casa de Cultură Orășenească – ONLINE

20.00 – Spectacol de lumini, magie și foc – ONLINE

 

Duminică 4 Octombrie 2020

10:00 – Slujba religioasă la Biserica Romano-Catolică, cu respectare regulilor în vigoare.

11:15 – Depuneri de coroane comemorative la Bustul lui Báthory István.

Loc: Grădina Bisericii Romano-catolice.

Nr. participanți: Maxim 50.

            !!! Accesul publicului în Cetatea Báthory din Șimleu Silvaniei pe durata festivalului NU va fi permis spectatorilor!!! Cei care doresc să fie alături de ostași și luptători o pot face urmărind transmisiunile în direct și înregistrările de la FESTIVAL.   

           !!! Fundația Báthory Șimleu Silvaniei, va organiza o serie de acțiuni culturale conform programului de mai sus !!!

Șimleu Silvaniei                                                                                               Daniel Stejeran

    30.09.2020                                                                                                   director C.N.I.P.T.