Invitație – Învață despre trecut … Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord are onoarea să vă invite la lansarea oficială a platformei online Eternal Echoes

În cadrul proiectului european Erasmus+: Instrument Interactiv de Predare a Problematicii Holocaustului – platformă educațională de sprijin a profesorilor de istorie în predarea acestui subiect, șapte parteneri din șase țări europene își propun să organizeze cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului un eveniment educațional de lansare  a platformei digitale Eternal Echoes care face parte din Proiectul Erasmus.

Invitatul evenimentului este supraviețuitorul Holocaustului, domnul Vasile Nussbaum care este și unul din cei intervievați pentru platforma digitală. Evenimentul va avea loc Duminică, 27 Ianuarie 2019 la Muzeul Holocaustului – fosta Sinagogă din Șimleu Silvaniei, începând cu ora 13.00.

”Familia Nussbaum a fost deportată din Cluj la Auschwitz-Birkenau în mai 1944. Vasile Nussbaum avea 15 ani. Mama, tatăl și fratele său mai mic  au pierit în lagărul de exterminare, el fiind singurul supraviețuitor din familie, eliberat în primăvara anului 1945 de forțele americane din lagărul de la Buchenwald.”

Vasile Nussbaum a rămas singur pe lume și a devenit profesor universitar, dar tragedia de la Auschwitz îl mai urmăreşte și acum.

”Învață despre trecut că să poți reflecta mai adânc și să găsești răspunsuri la întrebări în prezent.”

 

Sursa: http://www.holocaustmuseum.ro