Lucia Bibarţ şi-a lansat cartea „Poetizări tactile“ la Șimleu Silvaniei

Poeta care a urmat cursurile liceale în Șimleu Silvaniei, Lucia Bibarț, și-a lansat sâmbătă, 26 Mai, cartea – „Poetizări tactile” la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei.

„Poetizări tactile” reprezintă cea de-a doua ei carte, apărută la Editura „Tiparniţa“ Arad, 2016-director Adrian Ioanăş, fiind prezentată într-o scurtă prefaţă de către poetul arădean stabilit în Germania, Mircea M. Pop.

Cu această ocazie, scriitoarea le-a recitat poezii, le-a povestit celor prezenți despre Șimleul tinereții ei, atunci când a urmat cursurile Liceului de Filologie „Simion Bărnuțiu”, în prezent Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” și le-a oferit autografe.

Lucia Bibarț locuiește acum în Arad și este o persoană cunoscută în Aradul cultural, în calitatea de președinte al Ligii Scriitorilor din România- Arad și bibliotecară la Biblioteca Judeţeană A.D. Xenopol Arad. Poezia este o componentă permanentă a vieţii ei, însă s-a hotărât foarte greu să publice. Aceasta este autoarea a trei cărţi pentru copii: „Zâna pădurii”, „Sirena Surena”, „Noduleţ”, a volumelor de poeme „Şuviţe şi irişi”, „Poetizări tactile” având în lucru un nou volum de poezie, este coautor la mai multe cărți de specialitate și a semnat zeci de articole şi recenzii în presa locală şi în reviste.