O seară de concursuri medievale și vizionare de film

O seară de concursuri medievale și vizionare de film pe baloți de paie și butuci, în Parcul Cetății din Șimleu

Șimleuanii de toate vârstele au petrecut vineri, 24 august, o seară cât se poate de plăcută în Parcul Cetății, unde au avut parte de concursuri medievale și proiecția filmului „Vizitatorii 3” cu personaje medievale.

Toate acestea au reprezentat, până la urmă, o introducere în atmosfera medievală a Bathory Fest ce se va desfăşura în perioada 14 – 16 septembrie, interval în care, în oraşul de sub Măgură vor avea loc mai multe acţiuni de reconstituire a perioadei medievale având ca nucleu Cetatea Bathory.

Seara s-a dovedit cât se poate de antrenantă, iar tinerii care s-au înscris la concursul medieval între cetăți au făcut deliciul publicului care și-a susținut favoriții, amuzându-se alături de ei la probele care au presupus spargerea de baloane prin presare, realizarea unor mumii, mimă și sărituri cu sacul. Cele două cetăți participante la concurs au fost Cetatea Valcăului și Cetatea Șimleului, cele mai multe probe fiind luate de Cetatea Valcăului, care la final a fost desemnată câștigătoare și a câștigat popcornul la film.

Odată cu lăsarea întunericului șimleuanii și-au ales baloții și butuci, iar sală de cinema le-a fost cerul liber, umbrele cetății Bathory și luna plină și portocalie. Evenimentul a fost organizat de Primăria Șimleu Silvaniei și CNIPT Șimleu Silvaniei, alături de voluntarii centrului.