Podgoria Silvania

Vinul spumant Silvania este singurul vin spumant din România produs după metoda champenoise, cu dublă fermentare în aceeași sticlă.

De-a lungul timpului, acesta a obținut nenumărate premii și medalii la concursurile naționale de vinuri spumante.

Vinul spumant SILVANIA din gama Premiun Lux poate fi atât un cadou impecabil, cât și un spumant care poate fi servit la diferite ocazii.

Vizitarea galeriilor subterane, unde se prezintă și procesul de fabricare a vinului spumant, se face cu un ghid specializat. La intrare în complex este un magazin de desfacere de unde se cer și informațiile pentru vizitare.

Vinul spumant SILVANIA face parte din elita rarelor vinuri spumante romănești obținute prin metoda tradițională „Champenoise” și anume prin refermentarea naturală a vinului în sticlă. Procesul lent și natural de până la 3 ani îmbogățește vinul cu dioxid de carbon și conferă calitate excepțională spumantelor obținute prin această metodă, folosită exclusiv pentru producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume. Pe tot parcursul acestei lungi perioade este obligatoriu ca umiditatea și temperatura (11 grade Celsius) să fie constante. Aceste condiții nu se pot obține decât în hrubele adănci și intinse ca cele de la Măgura Șimleului, aflate la 60 m sub stâncă, cu galerii în lungime de 4,5 km.

Adresa: Str. Partizanilor, nr. 45, Șimleul-Silvaniei
Email:office@podgoriasilvania.ro / doru.dirjan@podgoriasilvania.ro
Telefon: +40 756 111 709