Ne întoarcem în trecut, în anul 1820 când membri comunității evreiești din Șimleu Silvaniei au invitat cioplitori în piatră din Italia să sape o galerie subterană sub Dealul Măgura pentru păstrarea vinurilor, a legumelor și a fructelor pe timpul iernii…
Așa a început povestea Podgoriei Silvania, iar în 1974 povestea avea să fie desăvârșită prin demersurile de producere a renumitului vin spumant.
Vinul spumant „Silvania” ia naștere în condiții naturale de procesare, metoda de producere certificată folosită este Champenoise , unde indiferent de anotimp, temperatura aerului se menține constantă la 12 grade Celsius. Crama dispune de o întreagă rețea de galerii cu o lungime de 3,5 kilometri, aflate la 60 de metri sub stâncă.
Conform metodei tradiționale franțuzești, vinul este depozitat în sticle și lăsat la fermentat timp de 2 -3 ani. Vinul rămâne la maturat lent cu ajutorul unor drojdii special selecționate pentru încă o perioadă, timp în care pozițiile sticlelor trec printr-o serie de înclinații și așezări la diferite unghiuri, procedeu care poartă numele de “remuage”. Cu o aciditate mai ridicată, după fluxul de șampanizare, băutura ajunge să aibă prospețimea unică și delicată, care i-a adus recunoașterea în toată țara și dincolo de granițe.
Pentru vizitare puteți să ne contactați la următoarele adrese:
și să alegeți unul dintre pachetele de degustare puse la dispoziție:
Pachete degustare
Detalii pachete Grup 2-3 pers Grup 4-6 pers Grup 7-30pers
- platouri reci (mezeluri +brânzeturi ) 120 lei 60 lei 45 lei
- pâine
- 3 sortimente spumant
- 4 sortimente vin
Detalii pachete Grup 2-3 pers Grup 4-6 pers Grup 7-30pers
- platouri reci (mezeluri+brânzeturi ) 90 lei 50 lei 35 lei
- pâine
- 2 sortimente spumant
- 3 sortimente vin
Detalii pachete Grup 2-3 pers Grup 4-6 pers Grup 7-30pers
- pogăci 45 lei 30 lei 25 lei
- 2 sortimente spumante
- 2 sortimente vinuri