Și noi am sărbătorit „ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI”!

Motto: „Învățătorul este o lumânare care arde luminându-i pe alții”.

Tudor ARGHEZI (1880 -1967), scriitor și academician român

Cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr.1 din Șimleu Silvaniei au sărbătorit cum se cuvine „ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI”! La inițiativa domnului profesor Teodor Pușcaș – director și a doamnei profesoare Irina Brazdău  –  lider de sindicat, cele mai multe dintre acestea (cadrele didactice) au fost prezente în clubul școlii – locul desfășurării întregului ceremonial și a petrecerii propriu-zise.

Într-o atmosferă protocolară, cu o mare încărcătură emoțională, i-am avut drept oaspeți pe domnii profesori  Traian Săitan – inspector de specialitate în Ministerul Educației și Cercetării și Ioan Driha – inspector școlar general al Județului Sălaj,  care și-au manifestat satisfacția și bucuria de a fi părtași la acest eveniment din viața cadrelor didactice.

Astfel, domnul Traian Săitan spunea, printe altele:

„Iubesc dăscălimea sălăjeană și nu voi pierde ocazia de a mă întoarce în mijlocul ei.  Niciunde nu am avut o mai bună colaborare, aici mă simt cu adevărat util. Multă sănătate și multe bucurii, tuturor!”.

În alocuțiunea domniei sale,  Ioan Driha s-a referit, succinct, la „condiția” dascălului zilelor noastre, remarcând că: „ Școala este locul desfășurării  celei mai nobile dintre activitățile umane și, pe lângă vrednicia noastră, trebuie să avem parte și de astfel de momente de prețuire și de destindere. Școala dumneavoastră este una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ și-mi face o mare plăcere să fim, acum, împreună”.

Cu acest prilej, în semn de înaltă apreciere pentru „întreaga carieră didactică închinată propășirii învățământului și culturii din Țara Silvaniei”, domnul Ioan Driha a înmânat  căte o „Diplomă de Excelență” următoarelor cadre didactice: Traian Albu, Viorica Dragoș, Cornelia Farcău, Olimpia Șamșodan, Elena Ștefan și Florica Țurcaș.

Și domnul Teodor Pușcaș, o mare personalitate a învățământului șimleuan și sălăjean, a fost la înălțimea evenimentului sărbătorit, remarcând „faptele și succesele” înregistrate în anul școlar 2003-2004 de cadrele didactice și de elevii acestora. La rându-i, domnia sa a înmânat diplome unora dintre colegi, astfel: Traian Albu, Viorica Dragoș, Cornelia Farcău, Olimpia Șamșodan și Florica Țurcaș (Diplomă de Excelență „pentru  întreaga activitate didactică desfășurată la Școala Gimnazială nr.1 din Șimleu Silvaniei”); Mariana Aionesei, Irina Brazdău, Maria Chereji, Felicia Man, Viorica Pușcaș, Marin Ștefan, Cristina Teieru, Georgeta Crișan, Maria Groza, Gabriela Marton, Eugenia Mastan, Papp Ildikó, Szabó Margit și Teodor Topan (Diplomă de Merit „pentru activitatea didactică deosebită și implicarea în procesul de educație în anul școlar 2003-2004”; Valentina Maxim, Diana Oros și Luminița Man (Diplomă „pentru activitatea didactică desfășurată în anul școlar 2003-2004”).

Buna dispoziție – creată de această atmosferă însuflețitoare, presărată cu muzică, multe glume și însoțită de un meniu bogat –  a încununat frumoasa sărbătoare a dascălilor Școlii Gimnaziale nr.1 din Șimleu Silvaniei.

La mulți ani, tuturor dascălilor!      

                                                                Prof. Marin ȘTEFAN, Subredacția Șimleu Silvaniei