Ștrand Terman Broscărie

La jumătatea distanței dintre Șimleu Silvaniei și Pericei, la 2,5 km de oraș, se găsește Ștrandul Termal Broscărie. Este o zonă liniștită departe de zgomotul străzii, care datorită apei calde din izvorul activ funcționează tot anul. Apele termale (40 grade C) cu sulf din zonă au importante proprietăți terapeutice, fiind folosite pentru tratarea reumatismului, afecțiunilor articulare, bolilor digestive,  afecțiuni ale sistemului  nervos  periferic și tratarea bolilor de piele încă din Evul Mediu, de când datează și orașul ardelenesc.

 

Există posibilitatea de cazare atât în căsuțe, cât  și la pensiune, dar și loc pentru campare (atât pentru corturi, cât și pentru rulote), 4 bazine pentru înot și o baltă pentru pescuit. În satul de vacanță funcționează două restaurante în care se poate servi masa, iar în cazul în care se dorește ceva deosebit, se poate încerca crama cu specific vânătoresc.

În fiecare an, în ultimul weekend din august se organizează Festivalul Internațional de Motociclism, “MMC Internațional Bikers” în incinta complexului Broscărie. Evenimentul este unul exploziv, la care cantă trupe rock din Anglia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, România si alte țări și la care sunt prezenți peste 1.000 de motocicliști români și străini,din 10 țări.

Localizare:la 2,5 km de Șimleu Silvaniei, pe str. Oltului nr.1, către localitatea Pericei (acces din DN1H – 500 m), județul Sălaj
Program: Zilnic între orele 8.00-23.00
Contact: +40 740 150 293 (română, germană) / +40 751 636 535 (română, maghiară, engleză)