„Tânăr și liber”

Ziua de 27 aprilie va rămâne în amintirea a peste 300 de șimleuani drept una cu încărcătură emoțională, fapt datorat concertului „Tânăr și liber” susținut de tinerii din localitate prin cele peste 30 de melodii folk interpretate.

Festivalul de muzică folk desfășurat la Casa de Cultură, a fost organizat cu scopul de a identifica și promova tinerele talente locale prin muzică românească, cu tradiție și însemnătate, de către Primăria orașului Șimleu Silvaniei și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică.

„Tânăr și liber” a reușit să aducă în fața publicului, cu ajutorul și implicarea celor 8 voluntari ai Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, care au pregătit și făcut din acest concert un adevărat succes, 21 de tineri (Mirghiș Gabriel, Ștefania Pătălău, Marcus Tamaș, Alex Panc, Petruț Sălăjan, Iasmina Lupou, Daria Torkos, Iulia Bob, Raul Balogh, Julia Cavaler, Carla Ruțaș, Andrea Budai, Daria Pop, Eduard Man, Andreea Rus, Ioana Gale, Larisa Dănilă, Octavia Trif, Diana Moisi, Tudor Dragoș și Rareș Oltean) din Șimleu. Unii dintre aceștia au fost acompaniați instrumental de către profesorii: Ilie Oros și Petre Gliguța.

Printre compozițiile audiate de public s-au numărat: România, A fost odată, Nebun de Alb, Ploaia care va veni, Fata din vis, Te salut generație în blugi, Cât trăim pe acest pământ, Fii tu România, Amintire cu haiduci, Tobogan, Imnul lui Iuliu Maniu, și Fie să renască.

Evenimentul a adus laolaltă tineri foarte talentați, cu voci excepționale, care au reușit să stârnească prin intermediul pieselor cântate, unele dintre ele chiar foarte vechi, majoritatea deja consacrate, emoții și bucuria de a se afla acolo, de a se simți tineri și liberi.