Ziua Silvaniei – Comunicat de presa

Primăria și Consiliul Local Șimleu Silvaniei prin Biblioteca Orășenească „Alexandru Șterca Șuluțiu” și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, împreună cu A.D.I. Sălaj Plus, organizează în data de 22 Iunie 2018 Ziua SilvanIEI.

Evenimentul va avea loc în Parcul Cetății Bathory, începând cu ora 13, și va cuprinde printre altele: expoziție de ii și prezentarea lor, program artistic, șezătoare, expoziție de pictură, degustare de produse locale, și diverse activități pentru copii.

Contextul organizării Zilei SilvanIEI este dat de marcarea în fiecare an a Zilei Universale a Iei Românești, bluza tradiţională românească fiind un simbol internaţional al culturii române şi o piesă emblematică a costumului popular naţional românesc.

Partenerii acestui eveniment sunt Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Cercul de pictură Silvan – Art, familia Maria Borz și Corul Țarinei – Bădăcin, Asociația Profesioniștilor din Centrele de Informare Turistică, Siciliana, Podgoria Silvania și fam. Vălcăuan – pălincă de Bădăcin.

Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la următoarea adresă:
bibliotecasimleu@yahoo.com, cniptsimleusilvaniei@gmail.com sau la numărul de telefon 0371 027 627.